2013. október 19., szombat

Józsa Róbert: Aukció és vásár

Munkámból adódóan – hiszen egy régiségkereskedésben dolgozom – előfordul, hogy más városokba is elvisznek a főnökeim egy-egy kiállításra vagy aukcióra. Szerencsés voltam, mert két ilyenen is részt vehettem.
Először, két hete, a kollégáimmal Canterburybe mentünk, hogy eladjunk néhány bútort és ezüstkészletet, de az aukciós ház vezetője nem kínált eleget, úgyhogy eredménytelenül tértünk vissza.

Második utunk egy Newarki vásárba vezetett. Október 10., hajnali 2 óra, Broadstairs. Az időjárás szörnyű volt, zuhogott az eső és fújt a metszően hideg szél. A főnököm, David vezette a kisteherautót, miközben Simon és én aludni próbáltunk. Newarkba körülbelül fél 6-ra értünk, kirakodtuk a portékáinkat és kínálgattuk az érdeklődőknek. Délután azonban katasztrófa történt: a feltámadó szél felborította az áruinkat és sok kerámia eltört. Mindent vissza kellett gyorsan pakolnunk a kocsiba. Választanunk kellett: vagy hazamegyünk dolgavégezetlenül, vagy további 15 fontot fizetünk helypénzként. Utóbbit választottuk. Reggel fél 7-kor keltünk, lezuhanyoztunk, de az idő hideg volt, és kevés vásárló jött. Az út a vártnál rosszabbul sikerült, alig néhány holmit sikerült eladnunk, valószínűleg az időjárásnak köszönhetően. Délután 2-kor hazaindultunk, de sajnos dugóba kerültünk, és csak nagyon lassan értünk haza. Egész úton a szerencsétlenségsorozatunkról beszélgettünk… Mindenesetre életre szóló élmény marad ez az út!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése